ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΡΕΝΙΕΡΗΣ…

  Γράφει ο Τάκης Στυλιανού. …..

Ετοιμάζεται πυρετωδώς. ο γνωστός συνθέτης, μαέστρος και ενορχηστρωτής, Γιάννης Ρενιέρης για την παρουσίαση του τελευταίου του μουσικού έργου.. Που όσοι τυχεροί άκουσαν δείγμα του, έχουν ενθουσιαστεί και μιλάνε για πραγματικό αριστούργημα.. ….

Στην φωτογραφία, ο Ρενιέρης, με τον φίλο του και συνεργάτη του, Πάνο Καλουδά, σε ώρα δράσης… ….

Προσπαθεί, τον τελευταίο καιρό, να βρει χρόνο, από τις πολλαπλές του ασχολίες, σε διάφορες ηχογραφήσεις συναδέλφων του, ώστε πλέον να μπει και κείνος στο στούντιο, για να προχωρήσει.. Με τον στενό του συνεργάτη, Ερμή Βογιατζή… Του »Real Sound Studio» ….Όπως είναι γνωστό, πέρα από την συνθετική του ιδιότητα, ο Γιάννης είναι και δεξιοτέχνης στη ντράμς και στα κρουστά..

Έχω προσωπικά ακούσει τον Ζάκ Ιακωβίδη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους φτασμένους συνθέτες να τον αποκαλούν »μάγο της ντράμς»… Και κάθετα να τον αποδέχονται… …..Καθώς ο ταλαντούχος αυτός μουσικός, παίζει πάντα με δύο ντράμς, διαφορετικά κουρδισμένες, και φυσικά πάνω τους, διαβάζει παρτιτούρες.

Μα εκτός από την ντράμς και τα κρουστά που είναι αυτά, που τον επέβαλαν διεθνώς ως δεξιοτέχνη, παίζει φανταστικό πιάνο, μπάσο συνθεσάϊζερ και αρκετά έγχορδα.. Ακόμα και σιτάρ..

Γιάννη Ρενιέρη.. Αναμένουμε με αγωνία, το πρώτο δείγμα, από το τελευταίο σου συνθετικό έργο… Άντε με το καλό.