Home » Συνεντεύξεις » Αγγελική Νικολούλη: «Οι ανθρώπινες ιστορίες κρύβουν πολύ πόνο και οφείλουμε να τις σεβόμαστε»

Αγγελική Νικολούλη: «Οι ανθρώπινες ιστορίες κρύβουν πολύ πόνο και οφείλουμε να τις σεβόμαστε»

Η δημοσιογράφος μιλάει αποκλειστικά στον Άγγελο Γεραιουδάκη και παρουσιάζει το νέο της βιβλίο που έχει τίτλο «Έρωτας φονιάς» από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Από τον Άγγελο Γεραιουδάκη

Οι νύχτες της Παρασκευής ανήκουν στην Αγγελική Νικολούλη. Και ξέρουν μόνο ένα φως. Το «Φως στο τούνελ». Η πολυβραβευμένη εκπομπή ανάβει τα φώτα της για 21η χρονιά για να καθηλώσει τους τηλεθεατές με ανεξιχνίαστες υποθέσεις και εγκλήματα που κρύβουν δυνατά μυστικά, αλλά και με αναζητήσεις αγνοουμένων. Άλλη μία χρονιά που η Αγγελική Νικολούλη αποδεικνύει πως η μέθοδος, η σκληρή εντατική δουλειά και κυρίως η αλύγιστη επιμονή είναι τα καλύτερα υλικά για να εξιχνιάσεις ένα αστυνομικό αίνιγμα. Στα τόσα χρόνια, συστηματικής έρευνας δημιουργήθηκαν στο νου της, ιστορίες που σχετίζονται με αληθινά περιστατικά. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα για το τελευταίο της βιβλίο «’Ερωτας φονιάς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

«Έρωτας φονιάς», το νέο σας βιβλίο από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Τί διαπραγματεύεται η ιστορία που αφηγείστε;

Μια πολύκροτη υπόθεση που έφερε στο φως το «Τούνελ». Όλες οι άγνωστες λεπτομέρειες  και τα θαμμένα μυστικά του διεστραμμένου επιχειρηματία πρωταγωνιστή, αποκαλύπτονται στις σελίδες του βιβλίου. Η αλήθεια μπλέκει με τη μυθοπλασία και το ρεπορτάζ,  με αποτέλεσμα να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.  Πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι από την Αθήνα  και τη Σαντορίνη, έως την Ιθάκη  και την Αυστρία.

Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από την ιστορία που περιγράφετε;

Θύματα σε αυτό το αστυνομικό θρίλερ είναι γυναίκες διαφορετικής κοινωνικής τάξης και κουλτούρας με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όλες ερωτεύτηκαν τον ίδιο άνδρα που έγινε ο δήμιος τους. Μία από αυτές βρήκε τη δύναμη να ξεφύγει από τον θανάσιμο κλοιό του και να σωθεί. Οι άλλες, ενώ έβλεπαν τα ανησυχητικά σημάδια, πίστεψαν ότι θα τα σβήσουν με το πάθος του έρωτα και έμειναν εγκλωβισμένες στην θανάσιμη παγίδα του.

%ce%91%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%9d%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7-%ce%95%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82

 «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», «Θάνατος με χείλη κόκκινα» και «Έρωτας φονιάς» είναι τα πρώτα βιβλία σε μια σειρά από αστυνομικά θρίλερ που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες. Από τις εκατοντάδες υποθέσεις με τις οποίες έχετε ασχοληθεί, γιατί επιλέξατε τις συγκεκριμένες για να τις παρουσιάσετε σε μυθιστορηματική μορφή;

Γιατί είναι ιδιαίτερες έως και απίθανες οι τρεις αυτές ιστορίες των βιβλίων. Στο πρώτο,  η γυναίκα είναι θύμα του νεανικού της έρωτα. Το βιβλίο αυτό δεν έχει ίχνος μυθοπλασίας και το κάνει ιδιαίτερο η  μεταφυσική αλλά αληθινή χροιά του. Στο δεύτερο,  η γυναίκα είναι θύτης  σε μια σειρά άγριων εγκλημάτων με θύματα ισχυρούς άνδρες , που πιάνονταν στον ιστό της και χάνονταν. Στο τρίτο τα θύματα είναι πάλι γυναίκες,  που υπέστησαν αρχικά την κακοποίηση από τον άνδρα που αγάπησαν.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές τους;

Και τα τρία βιβλία βασίζονται σε αληθινές ιστορίες και αναδεικνύουν τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής.

Τελικά η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία;

Είναι βέβαιο. Η ίδια η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια.

Τι σας ώθησε από την αρχή της καριέρας σας να ασχοληθείτε με το αστυνομικό ρεπορτάζ, και αργότερα με την εξιχνίαση εγκλημάτων;

Πέρασα σαν ρεπόρτερ από όλα τα είδη του ρεπορτάζ για να καταλήξω στο αστυνομικό. Την εποχή εκείνη το αστυνομικό ρεπορτάζ ήταν ένας καθαρά ανδροκρατούμενος χώρος, που δεν επέτρεπε στις γυναίκες να διεισδύσουν σ’ αυτόν. Με επιμονή, υπομονή και αγάπη για το μυστήριο και την έρευνα, κέρδισα επάξια τη θέση μου σ’ αυτόν τον χώρο.

Υπάρχει κάποια υπόθεση που να σας έκανε να λυπηθείτε πολύ;

Κάθε υπόθεση είναι μοναδική ανεξάρτητα από την έκβαση της. Οι ανθρώπινες ιστορίες κρύβουν πολύ πόνο και οφείλουμε να τις σεβόμαστε. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ανάμεσα στις αμέτρητες που έχω ερευνήσει στα είκοσι ένα χρόνια του «Τούνελ».

Για σας πότε κλείνει μία υπόθεση;

Όταν βγει στο φως της άκρης του σκοτεινού «Τούνελ» που ήταν εγκλωβισμένη.

Υπάρχουν ιστορίες που δεν έχουν φτάσει στο τέλος και σας στοιχειώνουν ακόμα;

Πολλές. Ιδιαίτερα στην επαρχία όπου οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και δεν υπάρχει η εμπειρία που απαιτείται από τις Αρχές . Βέβαια εμείς επιμένουμε για τη λύση τους,  όσος καιρός κι αν περάσει.

Τα κριτήρια για την επιλογή μιας υπόθεσης ποια είναι;

Τα ίδια τα στοιχεία που κραυγάζουν και κανείς δεν τα ακούει. Η αγωνία των συγγενών που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τους καίνε.

Είστε σύμφωνη με το σωφρονιστικό σύστημα της Ελλάδας που επικρατεί; Έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση με τις αρχές σχετικά με υποθέσεις που εξετάζετε;

Αν καθίσει κάποιος και μελετήσει το σωφρονιστικό σύστημα, θα διαπιστώσει σίγουρα κενά. Η εξέλιξη της κοινωνίας και της εγκληματικότητας απαιτούν να προσαρμοστεί κι αυτό σε νέες βάσεις. Σε ότι έχει να κάνει με τις Αρχές και το «Τούνελ», είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

nikolouli16

Αναγκαστήκατε ποτέ να σκηνοθετήσετε κάποια εκπομπή ή εξέλιξη κάποιων ερευνών με σκοπό να παγιδευτεί ο θύτης;

Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί στην κάμερα με σκοπό να παραπλανήσει τις Αρχές και να απομακρύνει την έρευνα από την πραγματικότητα, έχει παγιδευτεί από μόνος του. Μη ξεχνάμε ότι η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Είχατε πάντα μέσα σας αυτό το δυναμισμό που βγάζετε προς τα έξω;

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μου. Όσο δυναμική είμαι, άλλο τόσο είμαι κι ευαίσθητη.

Υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα σας που μπορεί να εμποδίζουν την αντικειμενικότητα μίας έρευνας;

Το αντίθετο. Ο χαρακτήρας μου, η εμπειρία μου και η μεθοδικότητα της έρευνας μου, συμβάλλουν στην αντικειμενικότητα της έρευνας.

Τι πήρε η Αγγελική ως άνθρωπος μέσα απ’ όλη αυτή τη μεγάλη επαγγελματική πορεία της;

Νιώθω ότι κάθε μέρα ολοκληρώνομαι όλο και περισσότερο σαν άνθρωπος με το Α κεφαλαίο. Για μένα,  η ανθρώπινη αξία είναι η πιο σημαντική.

x

Check Also

Ο θάνατος που τσάκισε την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους!

Η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους με αφορμή την νέα της τηλεοπτική επιστροφή στο σίριαλ «Σαν ...

Στο πλευρό του Στηβ η Σαμπρίνα

«Ο Γιατζόγλου έδωσε εξαιρετική απάντηση για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής» Τη ...

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh